اخذ مالیات از خودروهای لوکس
اخذ مالیات از خودروهای لوکس در بودجه ۱۴۰۰ گنجانده شده و این در حالی است که این موضوع در بودجه امسال نیز در نظر گرفته شده بود، اما به مرحله اجرا نرسید.
در بودجه امسال اخذ مالیات از خودروهایی که ارزش آنها بیش از ۲ میلیارد تومان است، لحاظ شده و هم اکنون نمایندگان مجلس شورای اسلامی در کمیسیون تلفیق بودجه مشغول بررسی آن در بودجه ۱۴۰۰هستند.
دولت در بودجه امسال مالیات ستانی از خودروهای لوکس را لحاظ کرده بود، اما نه آیین نامه ای برای آن در نظر گرفت و نه اجرایی شد.
افت شدید درآمدهای ارزی کشور در طول سال های گذشته، طرح جایگزینی درآمدهای مالیاتی با درآمدهای نفتی، راهکار مناسبی به نظر می رسد.
جبران کسری بودجه از مالیات گیری خودرو
علاوه بر کسری بودجه و افت درآمدهای نفتی، رشد شدید قیمت خودرو در بازار نیز دولت را به مالیات گیری وادار کرده است، شاید با افزایش و گسترش درآمدهای مالیاتی، وابستگی به فروش نفت کاهش یابد.
پیش از این طرح مالیات از خانه های خالی مطرح شده و موفقیت زیادی نداشت و حال با خودرو به عنوان گزینه جدید برای تحقق این هدف مواجهیم.
در سایر کشورها نیز دولت ها تعادل دخل و خرج را با سیستم مالیاتی تنظیم می کنند، خودرو داخلی و وارداتی در لیست کالاهای منتخب برای مالیات گیری قرار دارد.
کشورهایی مانند اتریش، آلمان، انگلستان، ایتالیا، هلند، ایرلند، یونان، فنلاند و دانمارک، ارزش افزوده در خرید و مالکیت خودرو دریافت می شود و مالیات گیری از خودرو کسب درآمد برای دولت محسوب می شود.
مالیات خودروهای وارداتی
دولت کماکان بر ممنوعیت واردات خودرو پافشاری می کند، اما به نظر می رسد با ازسرگیری واردات، می تواند درآمد مالیاتی خود را افزایش دهد.
با اجرایی شدن واردات خودرو از ناحیه تعرفه ای که دولت لحاظ می کند، درآمد داشته و از سوی دیگر چند هزار مالیات دهنده جدید به لیست اضافه خواهد شد.
در حال حاضر که واردات ممنوع است، قیمتهای فعلی و سقف دو میلیارد تومانی مندرج در بودجه، دولت می تواند از تعداد ثابتی خودرو مالیات اخذ کند.
وقتی واردات آزاد شود، هر سال چند هزار دستگاه خودرو جدید وارد خواهد شد که علاوه بر درآمد زایی برای دولت از محل تعرفه، مالکان آنها هم باید برای خودروهای لوکس، به دولت مالیات بدهند.
می توان گفت با این شرایط فرار از مالیات دهی مطرح شده، تقاضا برای خودروهای وارداتی کمتر از ۲ میلیارد تومان افزایش یابد.