التهابات بازار خودرو
التهابات بازار خودرو از نگاه یک اقتصاددان بالا بودن قیمت برای مصرف کننده نهایی خودرو در حالی که سود این افزایش قیمت، در جیب تولیدکننده خودرو نمی رود.
مابه التفاوت قیمت فروش تولید کننده با قیمت پرداختی مصرف کننده روانه جیب واسطه ها می شود.
او معتقد است قیمتی که صنعت خودرو دریافت می کند حتی در برخی از محصولات از قیمت تمام شده آن محصول نیز پایین تر است و آنها را با زیان مواجه کرده است.
وی می گوید خودروساز با افزایش قیمت ارز و بالا رفتن هزینه تولید خودرو از عرضه خودرو به بازار خودداری کرده تا بتواند سازمان های تعیین کننده قیمت خودرو در کشور را مجاب به افزایش قیمت مصوب خودرو کند، ولی این کار التهابات بازار خودرو را بیشتر کرده است.
به گفته این کارشناس اقتصادی عدم عرضه مناسب خودرو در بازار باعث شده افزایش سه ماه یکبار قیمت خودرو توسط خودروساز هم نتواند فاصله بین قیمت کارخانه تا بازار را پوشش دهد و مصرف کننده نسبت به چند سال قبل قیمت های گزافی را برای خرید خودرو می پردازد.
تشویق خودروسازان
این اقتصاددان تاکید کرد: ابتدا باید قیمت تمام شده خودروها به تفکیک مشخص شود و قیمت گذاری متعادلی در بازار باشد که انگیزه تولید و افزایش تیراژ را برای تولید کننده ایجاد کند با این شرایط می توان به تنظیم بازار و تقاضایی که در بازار وجود دارد پاسخ داد.
او معتقد است باید صنعت خودرو را تشویق کرد که به سمت تولید خودروهایی با تکنولوژی الکتریکی و خودران برود، لازم است برای تشویق خودروسازان برای بالا بردن کیفیت، دست آنها را برای قیمت گذاری محصولات جدید و استانداردهای بالا باز گذاشت.
این کارشناس تصریح کرد: باید صنعت خودرو اخبار را بیشتر و شفاف تر به نهادهای نظارتی و تصمیم گیرنده در دولت، شورای رقابت، مجلس و کمیسیون های مربوطه اطلاع رسانی و منعکس کند، تا آنها تاثیر تصمیمات و سیاستهایشان را در این صنعت بیشتر بدانند.
او اظهار داشت نهادهای نظارتی به دلیل بحرانی دانستن شرایط فعلی، در نظام قیمت گذاری دخالت می کنند و این مداخله باید به نفع تولید کننده و برای حذف واسطه ها باشد تا مصرف کننده بتواند محصول خود را به صورت مستقیم از تولید کننده و با قیمت های پایین تر در شرایط بهینه دوم دریافت کند.