موفقیت شغلی
ذهنیت رشد موضوعی که بسیاری از افراد تصور می کنند استعداد و توانایی های ثابتی دارند و از این موهبت برخوردار نیستند.
این ذهنیت ثابت برداشت غلطی از توانایی های بالقوه را می دهد که جلوی رشد، پیشرفت و کشف استعدادها را می گیرد.
در موفقیت های شغلی تحصیلی و ورزشی سخت، ذهنیت رشد نقش مهمی دارد. تفاوت بین دو نوع ذهنیت؛ ذهنیت رشد در برابر ذهنیت ثابت و اینکه چگونه موفقیت در هر حوزه ای از زندگی به طرز فکر ما درباره خود و توانایی هایمان بستگی دارد.
وقتی شما فکر می کنید شخصیت، هوش و مهارت های ثابتی دارید، در واقع پیرو ذهنیتی ثابت هستید. در این نوع ذهنیت، فرد تصور می کند توانمندی هایش قابلیت گسترش ندارند؛ پس باید با همان مهارت ها زندگی کند.
این باور که قابلیت های یکسان دارید شما را همواره در چرخه ای بسته قرار می دهد و با این نوع نگرش تمایلی به پیشرفت در زندگی ندارید و دچار روزمرگی می شوید.
داشتن ذهنیت رشد به شما می گوید توانایی ها و استعدادتان ثابت نیست و می توان آنها را با تلاشِ بیشتر بهتر کرد و با تجربه و تلاش رشد کرد.
پرورش ذهنیت رشد
ذهنیت ما ناشی از طرز فکر و باورهایمان است، وقتی ما به این نتیجه برسیم که می توان برخی از نگرش های منفی که عامل توقف ما هستند را کنار بگذاریم، ذهنیت رشد داریم.
پرورش ذهنیت رشد روش های مختلفی وجود دارد:
اولین قدم برای ایجاد ذهنیت رشد تغییر نگرش نسبت به شکست هاست؛ وقتی شکست را فرصت یادگیری و تجربه ای ارزشمند بدانیم، آن گاه رشد خواهیم کرد.
کسانی که ذهنیت رشد دارند زندگی را مانند کلاس درس می بینند و هیچ فرصتی را برای گسترش دانش خود از دست نمی دهند. ۸۵ درصد افراد موفق در ماه یک یا دو کتاب مطالعه می کنند.
به دنبال چالش بودن یکی از روش های پرورش رشد است، چالش های جدید فرصتی برای محک زدن توانایی هاست تا با غلبه بر آنها رشد کنیم.
اگر مدت هاست احساس راحتی و یکنواختی می کنید، شاید وقتش رسیده که از دایره راحتی خود خارج شوید و دل به دریا بزنید و فراتر از انتظارات خود عمل کنید.
خودمان را دست کم نگیریم
هر فرد درکی از توانایی های خود دارد، اما این درک ممکن است کمتر از چیزی باشد که واقعا هست یکی از راه های پرورش نگرش رشد عمل کردن بیش از ظرفیتی است که تصورش را داریم.
اگر خودمان را دست کم نگیریم و فقط کمی بیشتر از آنچه فکر می کنیم تلاش کنیم، به نتایج درخشانی می رسیم.
استقبال از بازخورد افرادی که ذهنیت رشد را در خود پرورش می دهند اعتماد به نفس کافی برای انتقاد و قضاوت دیگران را دارند و حتی خود به دنبال دریافت بازخورد و نقد دیگرانند.
این انتقادها فرصتی برای بهترکردن یا به چالش کشیدن خود هستند و انگیزه ای به ما می دهند تا بهتر عمل کنیم و از این طریق پاسخ آنها را بدهیم.
در دنیای امروز که به سرعت تغییر می کند، پرورش ذهنیت رشد برای عقب نماندن از تحولات و پیشرفت شغلی بسیار حیاتی است؛ همیشه باید مهارت ها را ارتقا داد.