تاریخ : شنبه, ۸ مهر , ۱۴۰۲ 16 ربيع أول 1445 Saturday, 30 September , 2023
0

قاچاق تایر به وفور انجام می شود

  • کد خبر : 4115
  • ۰۳ دی ۱۳۹۹ - ۹:۵۵
قاچاق تایر به وفور انجام می شود
میرعابدینی، دبیر انجمن واردکنندگان لاستیک در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار موج توسعه گفت: تولیدکننده ها به دلیل اختلاف قیمت تا آنجا که توانستند قیمت تایر را بالا برده اند، واردات تایر به صورت رسمی بسیار اندک است و قاچاق آن افزایش یافته است.

گفتگوی اختصاصی با میرعابدینی، دبیر انجمن واردکنندگان لاستیک/قاچاق تایر 

میرعابدینی، دبیر انجمن واردکنندگان لاستیک در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار موج توسعه گفت: تولیدکننده ها به دلیل اختلاف قیمت تا آنجا که توانستند قیمت تایر را بالا برده اند، واردات تایر به صورت رسمی بسیار اندک است و قاچاق آن افزایش یافته است.

او اظهار داشت: افزایش قیمت تایر تولید داخل شامل هزینه هایی مانند مواد اولیه با ارز نیمایی است و همچنین مواد اولیه تولید داخل با قیمت آزاد محاسبه می شود و برای آنها مقرون به صرفه نیست و تایر در مرحله اول ۳۰ درصد افزایش قیمت داشته است.

میرعابدینی معتقد است در یک ماه آینده باز هم افزایش قیمت خواهیم داشت، در تایرهای سنگین روال این طور است. در تایرهای سبک سواری نیز امسال به کرات بیش از ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشته ایم.

او تاکید کرد: به دلیل انحصاری که وجود دارد در تایرهای سواری وارداتی تعرفه ۴۰ درصد و ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده وجود دارد که اختلاف ۵۰ درصدی قیمت بین واردکننده رسمی تایر با فردی که قاچاق می کند دیده می شود.

کاهش شدید ثبت سفارش در تایر/ قاچاق تایر

او افزود: قاچاق نیاز کشور را تامین نمی کند و این بحث عرضه و تقاضا نیز متوازن نیست و به همین دلیل هرچه قیمت تایر سواری در بخش تولید افزایش می یابد باز هم در بازار تقاضا داریم و به اندازه تقاضا عرضه در بازار وجود ندارد.

دبیر انجمن واردکنندگان لاستیک ادامه داد: یکی از چالش های موجود کاهش شدید ثبت سفارش در تایر سبک و سنگین است که البته دغدغه ای برای بخش تولید نیست و بیشتر بحث قاچاق که به وفور صورت می گیرد مهم است و اختلاف ۵۰ درصدی که داریم.

او تصریح کرد: در تایر سنگین ثبت سفارش وجود ندارد به چند دلیل؛ اول اینکه قرار بود اگر کسی ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفته و از تاریخ ابتدای امسال که تایر سنگین از گروه ۱ خارج و نیمایی شد و هر کسی هم که قبلا هم ارز نیمایی گرفته و می خواهد تایر وارد کند مابه التفاوت پرداخت کند.

به گفته میرعابدینی این مورد اجرا می شد تا جایی که وزارت صمت برای چند شرکت که ارز را گرفته و تایر نیاورده بودند اعلام کرد نیاز به دادن مابه التفاوت نیست و ابتدا تا شهریور ماه و سپس تمدید و تا بهمن ماه فرصت داد که تایر را وارد کنند.

سامانه جامع تجارت خوب یا بد؟

وی بیان کرد: این موضوع باعث دو دستگی شد یعنی بازرگانی که می خواهد تایر نیمایی بیاورد می بیند قیمت تایر ۴ تا ۵ برابر بیشتر از تایر ۴۲۰۰ تومانی است، نماینده ها تمایل به خرید ندارند و این یک عامل برای عدم ثبت سفارش است.

وی عامل بعدی را وجود سامانه جامع تجارت دانست و افزود: سامانه به خودی خود خوب است و باعث شفایت می شود اما آپشن هایی با الزامی که در آن وجود دارد منفی است، مثلا سود عمده فروش و خرده فروش خیلی واقعی نیست.

دبیر انجمن واردکنندگان لاستیک با بیان اینکه زمانی سود عمده فروش ۳ درصد بود، گفت: سود محاسبه شده در این سامانه عددی است که با واقعیت جور در نمی آید.

او افزود: پیش از این که سامانه و شفافیت مطرح نبود، سود خیلی مشخص نبود و فروش انجام می شد اما الان اگر کسی بخواهد رسمی فعالیت کند در سامانه سودی قرار داده اند که واقعی نیست و واردکنندگان اگر تایر داشته باشند مشتری ندارد و راضی به ثبت آن در سامانه نیستند.

میرعابدینی این دو چالش را در بخش تایرهای سنگین عنوان کرد و تصریح کرد: راهکاری برای آن نمی توان ارائه داد قبلا هم اختلاف بین ارز نیمایی و آزاد درصدی بود که ضرر را جبران می کرد و بازرگانان به سمت گرفتن ارز نیمایی می رفتند ولی الان شرایط مناسب نیست.

قیمت چندین برابری لاستیک های ارز نیمایی

او انتظارش را از وزارت صمت بحث مابه التفاوت ارز دانست و افزود: باید از همه شرکت ها و بازرگانان می گرفتند که همه یکدست باشند و این کار را انجام ندادند.

او تاکید کرد: بحث سامانه هم اگر قرار است اجرایی شود خوب است ولی کاش قبل از آن پیش نیازهایش را بررسی می کردند و سود عمده فروش و خرده فروش به یک عدد درست و دقیقی می رسید تا شفاف سازی انجام شود.

دبیر انجمن واردکنندگان لاستیک اظهار داشت: در بازرسی، تعزیرات و بخش های مختلف دیگر به محض دیدن یک انبار برچسب احتکار را می زنند، قبل از آن باید بررسی های دقیق تری انجام دهند.

وی دلیل وجود انبارهای لاستیک را این طور توضیح داد: برای تایرها مشتری وجود ندارد، چون تایر نیمایی قیمت چندین برابری دارد و به همین دلیل در بازار تمایلی برای خرید آنها وجود ندارد.

لینک کوتاه : https://www.mojetoseh.ir/?p=4115

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.