تاریخ : چهارشنبه, ۲۵ بهمن , ۱۴۰۲ 5 شعبان 1445 Wednesday, 14 February , 2024
5

طراحی و ساخت نخستین کیوسک های مطبوعاتی در تهران توسط آلمان!

  • کد خبر : 1956
  • ۰۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۰
طراحی و ساخت نخستین کیوسک های مطبوعاتی در تهران توسط آلمان!
نخستین کیوسک های مطبوعاتی در دهه ۱۰ در تهران نصب شد که اولین نمونه‌های آن طراحی و ساخت آلمان بود!

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ همه پایتخت نشین‌ها و افرادی که سری به این شهر زده‌اند، در نقاط مختلف با کیوسکهای مطبوعاتی یا گل‌فروشی مواجه شده‌اند؛ کیوسک‌هایی که می‌توان آنها را به سوپرمارکت و حتی اسباب بازی‌فروشی هم تشبیه کرد و لابه‌لای اجناس تعدادی مجله و روزنامه هم دید! این کیوسکها قدمت زیادی دارند و تعداد آنها در تهران بیش از هزار دستگاه است.

پس از انتشار روزنامۀ اطلاعات در سال ۱۳۰۵ اتاق توزیع روزنامه تأسیس شد و در سال ۱۳۱۰ دولت روزنامه‌فروشی را به رسمیت شناخت؛ پس از آن طی سال‌ها تعدادی کیوسک در مناطق مرکزی شهر نصب شد که نخستین نمونه‌های آن طراحی و ساخت آلمان بود؛ در سال ۱۳۲۰ شهرداری بخشنامه‌ای را منتشر کرد که کیوسک‌داران موظف به گرفتن پروانه، پلاک و پوشیدن لباس مخصوص شدند.

در سال ۱۳۲۶ اتحادیۀ روزنامه‌فروشان با شرکت ۱۲ نفر بنیان‌گذاری شد؛ در طول سال‌ها با نصب تعداد زیادی میز مطبوعاتی و افزایش تعداد کیوسک‌ها انواع مشاغل دیگر به‌جز عرضۀ روزنامه، در آن‌ها صورت گرفت که از جمله می‌توان به یخ‌فروشی، آب‌میوه‌فروشی، جگرکی، آجیل‌فروشی، کفاشی و سیگارفروشی اشاره کرد.

قرارداد واگذاری امتیاز بهره‌برداری از کیوسک‌ها از سال ۱۳۷۲ آغاز شد و تا سال ۱۳۸۰ عقد قرارداد با همۀ بهره‌برداران معرفی‌شدۀ اتحادیه‌های ذی‌ربط به‌منظور واگذاری کیوسک‌های عرضۀ مطبوعات و گل ادامه یافت همچنین برای استقرار آن‌ها در مکان‌های تعیین‌شده و ساماندهی وضعیت ظاهری آن‌ها از طریق تعویض میزهای عرضۀ مطبوعات و پیکره‌های قدیمی دکه‌ها و جایگزینی با فیزیک جدید (پیکرۀ چهارگوش فایبرگلاس) اقداماتی انجام شد.

در این خصوص حدود ۱۱۸۵ دستگاه کیوسک با کاربری عرضۀ مطبوعات، ۱۰۲۹ دستگاه با کاربری عرضۀ گل و ۱۵۶ دستگاه با تغییر بدنۀ کیوسک‌ها ساماندهی شدند و دیگر اجازه ایجاد کیوسک جدید صادر نمیشود اما امکان جا به جایی آنها وجود دارد که فرآیندی برای آن مشخص شده است.

برای این امر ابتدا باید درخواست جابه‌جایی به شهرداری منطقه ارائه شود، این موضوع بعد از بررسی توسط شهرداری ناحیه به اداره ساماندهی انعکاس پیدا می‌کند؛ در ادامه این مراحل بازدید میدانی و بررسی موضوع توسط کارشناسان ادارۀ ساماندهی منطقه صورت می‌گیرد و تقاضای مطرح شده به شرکت ساماندهی مشاغل ارسال می‌شود و بعد از تأیید نهایی اقدامات اجرایی از سوی منطقه برای جا به جایی انجام میشود.

لینک کوتاه : https://www.mojetoseh.ir/?p=1956

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.