تاریخ : پنج شنبه, ۲۶ بهمن , ۱۴۰۲ 6 شعبان 1445 Thursday, 15 February , 2024
2

چگونه آسیب ‌های طلاق درکودکان را کاهش دهیم؟

  • کد خبر : 4038
  • ۲۶ آذر ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۳
چگونه آسیب ‌های طلاق درکودکان را کاهش دهیم؟
آسیب های طلاق در کودکان و نحوه جدایی والدین، میزان صلاحیت سرپرست جدید کودک و حفظ روابط والدین با فرزندشان تعیین کننده خصوصیات بچه ‌های طلاق خواهد بود. زمانی که پدر و مادر تصمیم به طلاق می ‌گیرند، روند آن باید طوری باشد که کمترین آسیب را برای فرزند خود رقم بزنند.

آسیب های طلاق در کودکان

آسیب های طلاق در کودکان و نحوه جدایی والدین، میزان صلاحیت سرپرست جدید کودک و حفظ روابط والدین با فرزندشان تعیین کننده خصوصیات بچه ‌های طلاق خواهد بود.

زمانی که پدر و مادر تصمیم به طلاق می ‌گیرند، روند آن باید طوری باشد که کمترین آسیب را برای فرزند خود رقم بزنند.

آنچه اهمیت دارد این است که دعوا‌ها و بحث خود را به دنیای فرزند وارد نکنند و متناسب با سن فرزند با او صحبت کرده و به آن توضیح داده شود که به دلیل عدم تفاهم چاره‌ ای جز این نداشتید.

خانواده اساس جامعه است و حرکت آن می ‌تواند شیطان ساز یا انسان ساز باشد و خانواده کوچک‌ترین نهاد اجتماعی جامعه بوده، ولی از نظر کیفیت بزرگ ‌ترین نهاد کیفی جامعه محسوب می ‌شود و هیچ انسانی توصیه به طلاق نمی‌ کند؛ مگر در زمانی که دیگر امکان سازش وجود ندارد.

چالش های کودکان طلاق

وقتی طلاق اتفاق می ‌افتد، آسیب ‌های وارد شده از لحاظ (عاطفی، اجتماعی، شناختی، تحصیلی و شغلی) به فرزندان در سال ‌های اول بیشتر و حیطه گسترده ‌ای از آن را در بر می‌ گیرد.

این آسیب ‌ها می ‌تواند باعث افسردگی، بی انگیزگی و شدت گرفتن هیجانات منفی در فرزندان شود، اما همیشه این طور نبوده که فرزندان طلاق دچار این آسیب ‌ها شوند.

وجه مشترک عاطفی زوجین بچه ‌ها هستند، خصوصا گروه سنی زیر دوازده سال که باید توجه بیشتری به آنها کرد چون کودکان خود را عامل این اتفاق دانسته و دچار عذاب وجدان می‌ شوند.

دوره نوجوانی شاخص ‌ترین ویژگی یک فرد بالغ است که این خصوصیات در فرزندان طلاق به شکل خشم نشان داده می‌ شود و از لحاظ روانشناختی زمان فشار طوفان‌ های زندگی است.

یعنی (تغییرات هورمونی در جسم و روح و…) که در صوت توجه نشدن به آن بحران ‌های خاص خود را در پی دارد.

نحوه کاهش آسیب ‌های طلاق در کودکان

در صورت جدایی در وهله اول باید یک رفتار توام با انسانیت و صلح آمیز را با همسر سابق خود داشته باشیم چون این برخورد موجب قطع تنش ‌ها می ‌شود.

ارتباط سالم با فرزندان باید حفظ شود و این رابطه نیز میان بچه‌ها با یکدیگر تقویت شود چون ریشه تمام بیماری ‌های جسمی و روانی انسان ‌ها مربوط به استرس فراوان و احساس تنهایی است.

مادران باید به رفتار‌های خود توجه بیشتری داشته باشند چون بچه‌ها عمدتا گرایش به مادران دارند و بدگویی نسبت به همسر خود در کنار فرزندان و استفاده آنان به عنوان خبرآور و گروگان کشی عاطفی تبعات آسیب ‌زایی را به همراه دارد.

فرزندان باید از سرنوشت والدین خود عبرت گرفته و در انتخاب همسر دقت لازم را داشته باشند.

لینک کوتاه : https://www.mojetoseh.ir/?p=4038

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.